2019-09-21 08:27:12• hírek • Szatmár.ro

Épület kerestetik a Szatmár Megyei Könyvtárnak

Évek óta húzódó probléma a Szatmár Megyei Könyvtár épületének kérdése. A jelenlegi épület bérléséért irreálisan magas összeget kér az ingatlant birtokló vállalat, ráadásul a hely szűkös is.

 

Az épület bérleti díja havonta 10.000 eurót emészt fel, ugyanakkor sem logisztikai, sem higiéniai szempontból nem megfelelő a helyszín. A jelenlegi könyvtár 5600 négyzetméternyi helyen üzemel, viszont ez azt jelenti, hogy padlótól a plafonig állnak minden arra alkalmas helyen a könyvek. 

 

A helyzet mielőbbi megoldása érdekében, a Szatmár Megyei Tanács új épület megváráslását tűzte ki célul. Amint a megyei önkormányzat közleményéből kiderül, olyan megvásárlásra ajánlott épületet keresnek, amelyek megfelelnek a kulturális intézmény igényeinek, és alkalmas a mintegy 450 ezer könyv és dokumentum tárolására. 

 

Elhelyezkedése szempontjából a város A vagy B zónájában kell lennie,  jogi szempontból pedig rendezett tulajdoni viszonnyal kell rendelkeznie az ingatlannak. Az épületnek minimális hasznos felülete 2400 négyzetméter kell legyen, legtöbb 4 emeleten. 

 

A megyei tanács október 21-ig várja az ajánlatokat. A  teljes elvárás-lista, valamint az ajánlattételhez szükséges dokumentumok listája  megtalálható a megyei tanács honlapján.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: